U Poreču izložba dječjih radova „Moj izbor je zdrav život“

Izložba likovnih radova učenika OŠ Poreč „Moj izbor je zdrav život“ otvorena je pred mnogobrojnim malim i velikim posjetiteljima u petak, 1. prosinca 2017. u foajeu gradskog kazališta.

Na izložbi je predstavljeno 40-ak individualnih i pet skupnih iznimno kvalitetnih likovnih radova na temu zdravih životnih izbora.

Nakon pozdravnog obraćanja ravnateljice Nadije Kos, učenici trećih razreda, uključenih u višegodišnji projekt učenja sociemocionalnih vještina, predstavili su svoja Zlatna pravila zdravog odrastanja. Pravila su marljivo osmišljavali sa svojim učiteljicama. Neke od poruka koje su predstavnici razreda poručili vršnjacima i odraslima su: „Ako si sretan, podijeli to s prijateljem pa će i on biti sretan!“, „Ne odustaj od onoga što voliš!“, „U svakom traži vrline, a ne mane!“, „Reci prijatelju ono što te muči. Vidjet ćeš, bit će ti lakše.“ i zaradili veliki aplauz publike.

„Vjerujem da smo svi ponosni kada znamo da otvaramo izložbu naziva Moj izbor je zdrav život koja je rezultat projekta u kojemu učestvuju svi učenici i nastavnici OŠ Poreč. Ovim i sličnim projektima naša osnovna škola odgaja i obrazuje za život, upotpunjava obiteljski odgoj, potiče djecu na odgovorno donošenje odluka te podržava zdrav razvoj djece na putu njihova odrastanja. Nadam se da će vam ova izložba biti dodatni poticaj za stvaranje, a prvenstveno za zdravo odrastanje“, poručila je koordinatorica Zdravog grada Poreč Nataša Basanić Čuš i otvorila izložbu.

Izložba je sastavni dio projekta u Mjesecu borbe protiv ovisnosti, koji se održava od 15. studenog do 15. prosinca 2017.

Radove su izloženi u foajeu kazališne zgrade POU Poreč, a moguće ih je pogledati u vrijeme održavanja predstava i kino projekcija. Izložba traje od 1. do 10 prosinca 2017.

Nakon izložbe radovi će biti poklonjeni institucijama grada koje ih žele izložiti i tako podržati zdravo odrastanje djece Poreča. Svi posjetitelji iz gradskih institucija koji odaberu dječji rad za vlastite prostore mogu se za rad predbilježiti psihologinji škole, Gordani Vorkapić Jugovac.