Pridružite nam se u Poreču – gremo svi “Hoditi i zdravi biti”

Pozivamo građane Poreča i Poreštine da nam se pridruže u aktivnosti pješačenja „Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando“ u subotu, dana 14.04.2018., na prekrasnoj porečkoj šetnici od Općinskog suda do Plave i Zelene lagune.Toga dana će istovremeno pješačiti građani u gradovima Istre pod motom „Živjeti zdravo“, a pod pokroviteljstvom Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije (ZZJZ IŽ)! Aktivnost hodanja, pješačenje primjereno je gotovo svim osobama i dokazano je jedna od najboljih zaštita jer čuva naše tjelesno i mentalno zdravlje!

Pozivamo građane – djecu, mlade, odrasle i starije – koji aktivno brinu o zdravlju i biraju zdrave životne navike da se pridruže ovoj organiziranoj akciji hodanja u Poreču koja postaje tradicionalna istarska akcija hodanja za zdravlje. Pješačit ćemo uz tjelovježbu na prekrasnoj porečkoj šetnici koja je prilagođena svim uzrastima, a na kraju pješačenja u Zelenoj laguni svi će se sudionici okrijepiti obrokom u prirodi.

Organizatorima akcije Zdravom gradu Poreč i Gradu Poreč-Parenzo kao suorganizatori će se priključiti Dom za starije i nemoćne Poreč, Udruga umirovljenika Galija Poreč, Društvo invalida Poreč, Udruga kineziologa Poreč i Crveni križ Poreč.

Tjelovježbu za građane vodit će treću godinu za redom naš stručni suradnik Vedran Vrus, dok će tjelovježbu za starije i osobe s invaliditetom voditi fizioterapeutkinja Doma za starije i nemoćne Poreč, Lea Deltin. Po potrebi će biti na raspolaganju i suradnici iz Udruge kineziologa Poreč.

Plan aktivnosti, 14.04.2018., subota

9.15 do 10.00 h Okupljanje kraj Općinskog suda Poreč (registracija, poklon majica, mogućnost mjerenja tlaka, šećera u krvi…)
10.00 h Vježbe razgibavanja i zagrijavanja na otvorenom uz kineziologe i fizioterapeutkinju
10.15 h start pješačenja od Naftaplina do Brula
10.30 h Brulo, vježbe na otvorenom uz kineziologa i fizioterapeutkinju
11.00 h Nastavak pješačenja do Plave lagune
11.15 h Dolazak u Plavu lagunu i odredišta (Galiot)
vježbe na otvorenom uz kineziologa i fizioterapeutkinju i
nastavak hodanja prema Ski liftu u Zelenoj Laguni
12.00 h Okupljanje na cilju SKI LIFT u Zelenoj Laguni uz zakusku
(grah i druženje svih sudionika)
Aktivniji rekreativci mogu nastaviti sa našim voditeljem Vedranom
oko Parentiuma i vraćaju se na zakusku
12.40 h Polazak, pješačenje natrag do Općinskog suda
13.30 h Povratak do Općinskog suda Poreč

 

Za starije i osobe s invaliditetom te roditelje s malom djecom bit će na raspolaganju kombi Društva invalida Poreč, vozilo Crvenog križa te po potrebi vozilo i Doma za starije i nemoćne , vjerujemo i turistički vlakić.

Molimo građane da procijene dionicu koju mogu hodati, ovisno o osobnoj kondiciji i mogućnostima, te u konzultaciji sa stručnjacima i voditeljima aktivnosti koji će biti prisutni!

U slučaju kiše hodanje se odgađa!

Veselimo se zajedničkom druženju!