•  
  •  
Porečki osnovnoškolci proveli dan u prirodi na Svjetski dan zdravlja

Porečki osnovnoškolci proveli dan u prirodi na Svjetski dan zdravlja

Porečki osnovnoškolci povodom svjetskog dana zdravlja 7. 4. proveli su predivan dan u prirodi.
Dvije porečke osnovne škole ove godine uključile su se u aktivnost Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije (ZZJZ IŽ) HODITI I ZDRAVI BITI – LA SALUTE VIENE CAMMINANDO pod motom „ŽIVJETI ZDRAVO“. Nositelji akcije Hoditi i zdravi biti za Poreč su Zdravi grad Poreč i Grad Poreč-Parenzo, a u partnerstvo se uključila i Udruga kineziologa Poreč .
Na prekrasnoj porečkoj šetnici od Naftaplina pa do Brula i Galiota hodalo je 650 djece porečkih osnovnih škola i 50-ak odraslih, njihovi učitelji/ce, stručne službe, asistenti te kineziolozi iz Udruge kineziologa Poreč. Ovom aktivnošću su ravnatelji i djelatnici škola, djeca, roditelji i porečki kineziolozi poslali istovjetnu poruku kako podržavaju i žele poticati tjelesnu aktivnost djece od najranije dobi kao zdrav životni izbor!

Lijep sunčan dan djeca su provela hodajući, igrajući se i vježbajući u prirodi uz kineziologe koje je vodio predsjednik Udruge kineziologa Zoran Jendrašić. Na odredištima kraj Brula i Galiota djecu je dočekala zakuska koju su osigurale škole za prve i druge razrede i Grad Poreč-Parenzo za treće i četvrte razrede. Djeca su svoje oduševljenje i zadovoljstvo izrazili zahvaljujući učiteljicama i simpatičnim izjavama, tako se moglo čuti „ovo mi je najljepši dan u životu“, „hvala što ste nas poveli“, „a kad ćemo ići opet“.

Porečki građani već su vrlo senzibilizirani na rekreativnu tjelesnu aktivnost i odgovorni u brizi za vlastito zdravlje. Očekujemo stoga u akciji Hoditi i zdravi biti svake godine u Poreču sve više hodača od najmlađih do najstarijih.