Hoditi i zdravi biti okupio porečku djecu

Proljetno sunce, na opće veselje, izvuklo je porečke osnovnoškolce izvan njihovih školskih klupa. Tako su se porečke dvije osnovne škole i ove godine uključile u aktivnost Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije (ZZJZ IŽ) HODITI I ZDRAVI BITI – LA SALUTE VIENE CAMMINANDO pod motom „ŽIVJETI ZDRAVO“. Nositelji akcije Hoditi i zdravi biti za Poreč su Zdravi grad Poreč i Grad Poreč-Parenzo .

Na prekrasnoj porečkoj šetnici od Naftaplina pa do Brula i Galiota hodalo je 700 djece porečkih osnovnih škola i 50 tak odraslih, njihovi učitelji/ce, stručne službe, osobni asistenti, tete kuharice, domari te naš vjerni kineziolog Zoran Jendrašić. Opuštena šetnja, lagana tjelovježba, dječja graja i smjeh uz sportske igre u prirodi obojala je današnji dan, a na odredištima kraj Brula i Galiota djecu je dočekala zakuska koju su pripremile škole, a osigurao Grad Poreč-Parenzo.

Ovom aktivnošću svi želimo poslati istovjetnu poruku da podržavamo i želimo poticati tjelesnu aktivnost djece od najranije dobi kao zdrav životni izbor! Sva su djeca dobila fluorescentnu zaštitnu narukvicu za hodanje u mraku sa natpisom HODITI I ZDRAVI BITI koju je osigurao Zdravi grad Poreč te balone Zdravog grada s porukom „Naš izbor je zdrav život“. Odraslim pratiteljima Zdravi grad je osigurao majicu s natpisom HODITI I ZDRAVI I BITI.

Stanovnici Poreča, od najmlađih do najstarijih, pokazuju da odgovorno brinu o zdravlju i biraju zdrave životne navike, a posebno tjelesnu aktivnost. Stoga ne čudi da je ovogodišnja manifestacija Hoditi i zdravi biti u Poreču, na veselje organizatora i sudionika, premašila sve dosadašnje.

Do idućeg zajedničkog HODITI pozivamo sve građane da biraju zdrav život!